Λικερ φραουλα

Άνοιξη, η εποχή της φράουλας! Αυτό το μικρό κόκκινο γλυκόξινο φρούτο με το ηδονικό του άρωμα δικαίως έχει συσχετιστεί με τον ερωτισμό καθώς η γεύση του και η εμφάνιση του παραπέμπουν σε στιγμές πάθους. Σε λίγο καιρό καθώς ο καιρός ζεσταίνει η φράουλα θα σπανίζει στα ράφια των σουπερμάρκετ, τώρα όμως είναι η στιγμή για να αγοράσουμε και να αποθηκεύσουμε τις αγαπημένες φράουλες. Η τιμή της φράουλας ξεκίνησε με 7 ευρώ και καταλήγει τέλη Μαρτίου στο 1 ευρώ/500 γρ. (αν είστε τυχεροί ίσως και λιγότερο). Η φράουλα μπορεί να μετατραπεί σε λικέρ, σε μαρμελάδα ή να αποθηκευτεί στην κατάψυξη και να μας συντροφεύσει το καλοκαίρι σε ένα δροσερό σορμπέ ή παγωτό γιαούρτι.

IMG_3430

IMG_3481

Υλικά

500 γρ. φράουλες

500 ml βότκα

300 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα γυάλινο βάζο αναμειγνύω τη μισή βότκα με τις φράουλες αφού τις έχω πολτοποιήσει στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη. Κλείνω το δοχείο και αποθηκεύω για 5 μέρες, καθημερινά αναδεύω. Με τη βοήθεια από ένα χωνί και ένα πολύ ψιλό σουρωτήρι ή τουλπάνι (ύφασμα διήθησης) χωρίζω το στερεό μέρος και παίρνω το λικέρ φράουλας καθαρό σε ένα μπουκάλι. Στη συνέχεια τοποθετώ στο μπουκάλι την υπόλοιπη βότκα ανακινούμε και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Το στερεό μέρος από τις φράουλες μπορώ να το προσθέσω σε μια μαρμελάδα ή να φτιάξω ένα δροσερό ποτό.

Μαρίνα Κ.

About these ads

Υποβολή απάντησης

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Log Out / Αλλαγή )

Google+ photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Log Out / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s