Η εννοια του Ευ Ζην

Ύψιστο αγαθό για τους Αρχαίους Έλληνες το «Ευ Ζην» δηλαδή η ευδαιμονία, η καλή ζωή. Το «Ευ Ζην» αναφέρεται στον τρόπο ζωής που στόχο έχει την βελτίωση της ποιότητας της ζωής του ανθρώπου σε όλους τους τομείς. Οι άνθρωποι σήμερα ζούνε και εργάζονται με σκοπό να δημιουργήσουν τέτοιες συνθήκες ζωής έτσι ώστε να βελτιστοποιείται η ποιότητα της ζωής τους.  Απαραίτητη προϋπόθεση για το « Ευ Ζην» είναι η επίτευξη σωματικής και η ψυχικής υγείας «Νους υγιής εν σώματι υγιή». Μέσω λοιπόν της αγάπης και φροντίδας για την σωματική και ψυχική υγεία επιτυγχάνεται το απώτερο «Ευ Ζην».

Το Ευ Ζην  είναι ένας τρόπος ζωής ο οποίος δίνει την δυνατότητα να ορίζουμε την ζωή μας και να επιτυγχάνουμε τους στόχους μας, χαράζοντας την πορεία που οδηγεί στην «Ευτυχία».  Σύμφωνα με την αρχαιοελληνική απόδοση η «Ευτυχία» ορίζεται ως  «στιγμή χαράς»!

Προσαρμοσμένο το «Ευ Ζην» στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας διερευνά  θέματα που σχετίζονται με τη Διατροφή, τη Σωματική Άσκηση, την Καλλιέργεια του πνεύματος, τις  Κοινωνικές Σχέσεις  και καθετί που μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής μας προσφέροντας μας  την πολυπόθητη «Ευτυχία».

Το «Ευ Ζην»  δηλαδή η καλή ποιότητα ζωής, σε συνάρτηση με την καλή υγεία, μπορεί να επιτευχθεί μέσω της στροφής προς τη φύση και τη μελέτη  του παρελθόντος της ανθρωπότητας μέσα από μεγάλους πολιτισμούς, παραδόσεις, μύθους, θρησκείες και τρόπους ζωής.

Σε αυτές τις σελίδες θα συναντήσετε μέσω της ολιστικής προσέγγισης ιδιαίτερα διατροφικά θέματα και θέματα άσκησης όπως η Γιόγκα αλλά και ποικίλα θέματα που σχετίζονται με το «ΕΥ ΖΗΝ».

Μαρίνα Κυριάκου

One response

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s