κεικ με ινδοκαρυδο και τρουφα σοκολατας

Κυριακή απόγευμα… ημέρα μελέτης και προετοιμασίας αλλά και καφέ με αγαπητές φίλες… τι να κεράσω; Έχω βρει στο ντουλάπι λίγο ινδοκάρυδο που ξέμεινε από ενα παλιό πειραματισμό και λίγη τρούφα σοκολάτα από μια απόπειρα για τρουφάκια, με λίγη αναζήτηση και έμπνευση λοιπόν:

Υλικά

3 1/2 ποτήρια αλεύρι ζαχαροπλαστικής

3 κουταλάκια  γλυκού Baking Powder

1 ποτήρι ελαιόλαδο

1 ½  ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

ξύσμα  ½ πορτοκαλιού ή λεμονιού

1 ποτηρι ινδοκάρυδο

1 ποτήρι ζάχαρη

1 σακουλάκι τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά (εκτός από την τρούφα) και τα κτυπάτε καλά. Στο τέλος βάζετε την τρούφα και ανακατεύετε απαλά με ένα κουτάλι. Βάζετε το κέικ σε φόρμα αλειμμένη με λίγο λάδι και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 C για 1 ώρα περίπου.

Μαρίνα Κ.

Σημ. Χρειάστηκε μόνο πέντε λεπτά προετοιμασία!!!

Σημ. Αν σας αρέσουν τα υγρά κέικ φτιάξτε ενα σιρόπι με 1 φλ. χυμό απο πορτοκάλι και 1/2 ζάχαρη και αφου τα ζεστάνετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, τρυπάτε το κέικ με ένα καλαμάκι ξύλινο σε πολλά σημεία και περιχύνετε σιγά σιγά στο κρύο κέικ το ζεστό σιρόπι μέχρι να το απορροφήσει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s