Ταχινοσαλατα

Υλικά

1 Βαζάκι (περίπου 200 γρ.) βιολογικό ταχίνι ολικής άλεσης

Χυμός απο 2 φρέσκα ζουμερά λεμόνια

Αλάτι (1/2-1 κ.γ.) κατα προτίμηση

Νερό ζεστό προς χλιαρό (1-2 ποτήρια)

2-3 σκελίδες σκόρδο (κατα προτίμηση)

Ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο

Εκτέλεση

Σε ένα μπλέντερ (επεξεργαστή τροφών) βάζουμε το σκόρδο μαζί με την πάστα απο το ταχίνι (και το λάδι απο το ταχίνι) και το κτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί εντελώς το σκόρδο. Μετά προσθέτουμε το αλάτι το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Παρατηρούμε ότι αρχίζει ελαφρώς να ανοίγει το χρώμα. Σιγά σιγά προσθέτουμε το χλιαρό νερό και κτυπάμε μέχρι να πετύχουμε την πυκνότητα που επιθυμούμε. Η ταχινοσαλάτα όταν κρυώσει στο ψυγείο πήζει για αυτό θα πρέπει να είναι λίγο πιο υδαρή όταν την φτιάχνουμε.

Μπορούμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε λεμόνι, σκόρδο αλάτι και νερό.

Αφήνουμε να κρυώσει και την σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο ή γλυκιά πάπρικα ή ξύσμα απο λεμόνι.

Η ταχινοσαλάτα ταιριάζει εξαιρετικά με λαχανικά και ψημένο ψωμί ή πίττα. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι δύο εβδομάδες. Άν η ταχινοσαλάτα είναι παχύρρευστη και κρεμώδης καλό είναι να σκεπαστεί με μεμβράνη έτσι ώστε να μην κάνει κρούστα στην επιφάνεια.

One response

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s