Λαζανια με σπανακι

Αφιερωμένο στην Έλια….

Υλικά

4 δέσμες σπανάκι, πλυμένο και χοντροκομμένο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο ή ψιλοκομμένο

2 μεγάλα καρότα  χοντροτριμμένα

5 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.γ. πάστα τομάτας

1 ½  φλ. Ζεστό νερό

½ κ.γ. μαύρο πιπέρι

1 κ.γ. αλάτι

1 ζωμός λαχανικών

20 φύλλα από λαζάνια (1 πακέτο), χωρίς ψήσιμο

250 γρ φέτα λιωμένη με πιρούνι

100 γρ. τυρί ένταμ τριμμένο

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Λίγη φρυγανιά

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο και μετά προσθέτουμε το σκόρδο. Σταδιακά προσθέτουμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί αρκετά, αλατίζουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το καρότο συνεχίζουμε το ψήσιμο για δυο λεπτά. Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας, τον ζωμό διαλυμένο με το ζεστό νερό και το πιπέρι. Ψήνουμε για μερικά λεπτά και σβήνουμε πρίν να εξαφανιστούν τα υγρά από το μείγμα.

Σε ένα τετράγωνο πυρέξ λαδώνω τον πάτο και πασπαλίζω λίγη φρυγανιά, από πάνω στρώνω την πρώτη στρώση από λαζάνια καλύπτοντας εντελώς τον πάτο.  Απλώνω επάνω την μισή γέμιση από σπανάκι και ακριβώς επάνω την λιωμένη φέτα. Τοποθετώ την δεύτερη στρώση από λαζάνια, από πάνω την υπόλοιπη γέμιση (κρατάω λίγο από τα υγρά) και πάνω το τυρί ένταμ. Τέλος τοποθετώ την τελευταία στρώση από λαζάνια επάνω περιχύνω με τα υγρά από το μείγμα και πασπαλίζω  με την παρμεζάνα, λίγο τυρί ένταμ και λίγο ελαιόλαδο.

Ψήνω σε φούρνο στους 180 C για 25-30 λεπτά.

Σημ. Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε μια λεπτή στρώση απο μπεσαμέλ στην επιφάνεια πριν ψηθεί. Επίσης μπορείτε να αυξήσετε τις στρώσεις απο λαζάνια και να προσθέσετε τυριά που προτιμάτε.

Απο Μαρίνα Κ.

6 responses

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s