Σπανακοπιτα Ευ Ζην

Αυτή η σπανακόπιτα θα μπορούσε να ονομάζεται και «γρήγορη» σπανακόπιτα. Γίνεται γρήγορα με μεγάλο βαθμό ευκολίας και τρώγεται ακόμη πιο γρήγορα!! Ταιριάζει στο Ευ Ζην γιατί  μας προσφέρει τα θρεπτικά υλικά της Ελληνικής μας παράδοσης, με γεύσεις γνώριμες και νόστιμες αισθανόμαστε την θαλπωρή του σπιτιού μας…

Υλικά

250 γρ. φέτα

Σπανάκι (2-3 δεσμίδες ή ½ kg) πλυμένο, στραγγισμένο  αλατισμένο και ψιλοκομμένο

1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμμένο

½ δεσμίδα άνηθο ψιλοκομμένο

4 αυγά

2 φλυτζάνια γάλα φρέσκο

1 κ.γ. ζάχαρη

½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

1 κ.γ. αλάτι

½ φλ. ελαιόλαδο

3 φλ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή χωριάτικο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αναμιγνύεις το πολύ καλά στραγγισμένο και ψιλοκομμένο σπανάκι (αφού το στύψουμε καλά με τα χέρια) με τον άνηθο και το κρεμμύδι και λίγο αλάτι.

Σε ένα δεύτερο μπολ κτυπάς τα αυγά με το γάλα, τη ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Προσθέτεις σταδιακά το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας πυκνός χυλός.

Απλώνεις στον πάτο ενός ταψιού ή πυρέξ λίγο ελαιόλαδο και απλώνεις τον μισό από τον χυλό. Από πάνω στρώνουμε το σπανάκι ομοιόμορφα  ανακατεμένο με τη φέτα και ακριβώς από πάνω καλύπτουμε με τον υπόλοιπο χυλό. Τέλος  σχηματίζουμε τετράγωνα ραντίζοντας με το ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για μια ώρα.

 Μαρίνα Κ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s