Μπισκοτα με πρασινο τσαϊ

Το αγαπημένο πράσινο τσάι, πλούσιο σε αντιοξειδωτική συστατικά, μας κρατάει συντροφιά τις κρύες μέρες του χειμώνα.. και όχι μόνο. Για να συνοδεύσει και να δώσει ένταση στην γεύση του έρχεται το μικρό ντελικάτο μπισκότο με πράσινο τσάι που συνδυάζει το ακαταμάχητο άρωμα βουτύρου με το αγαπημένο σας αρωματικό τσάι… προτεινόμενο: το πράσινο τσάι με αρωματικά πέταλα γιασεμιού (jasmin green tea) και πράσινο τσάι με αρωματικά πέταλα απο ανθούς εσπεριδοειδών που μπορούμε να ενισχύσουμε με λίγο ξύσμα απο πορτοκάλι ή λεμόνι… απλά άρωμα χειμώνα…


Υλικά

400 γρ. Αλεύρι ολικής άλεσης (2 μεγάλα φλιτζάνια)

200 γρ. βούτυρο (1 φλ.)

150 γρ. μαλακή μαύρη ζάχαρη (ακατέργαστη, cane sugar)(1/2 φλ)

1 κ.γ. αλάτι

1 φακελάκι από το αγαπημένο σας τσάι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ κτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο (ελαφρώς ξεπαγωμένο) να αφρατέψει. Προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το κτύπημα για μερικά λεπτά.

Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι και σκίζουμε το φακελάκι από το τσάι και προσθέτουμε το μισό στο αλεύρι. Το άλλο μισό τσάι το βάζουμε σε ένα φλιτζάνι και γεμίζουμε με ζεστό νερό λίγο πιο κάτω από τη μέση.

Στο μπολ με το βούτυρο καθώς κτυπάμε προσθέτουμε σταδιακά  το αλεύρι και το τσάι εναλλάξ. Γίνεται μια μαλακή ζύμη. Με τα χέρια την πλάθουμε σε μια μπάλα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Ανοίγουμε ένα φύλο πάχους ½ εκατοστό και κόβουμε στα σήματα που θέλουμε με ένα ποτήρι ή κούπ κατ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  160 C για 15 λεπτά περίπου. Κρυώστε τα σε μία σχάρα και αποθηκεύσετε σε αεροστεγή δοχείο.

Σημ.1: μπορούμε το τσάι από το φακελάκι να το κάνουμε σκόνη σε ένα μπλέντερ και να το προσθέσουμε στο μείγμα

Σημ. 2: Μόλις κόψουμε τα σχήματα από τα μπισκότα μπορούμε να τα παγώσουμε για μισή ώρα πρίν τα ψήσουμε για να κρατήσουν το σχήμα τους.

Απο Μαρίνα Κ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s