Τυροπιτα με ψωμι

Εύκολα και γρήγορα με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι φτιάχνεται μια νόστιμη τυρόπιτα με ανάλαφρη υφή και γεύση και χαμηλό θερμιδικό φορτίο αφού είναι απαλλαγμένη από φύλλο και ζύμη. Ένας εξαιρετικός τρόπος για να εκμεταλλευτείτε το ψωμί που σας περίσσεψε!

Υλικά

5-6 φλιτζάνια παλιό (μπαγιάτικο ψωμί) άσπρο ψωμί ή ολικής άλεσης

4 αυγά

2 φλ. Γάλα φρέσκο

1 κ.γ. δύοσμο ξερό τριμμένο

300 γρ φέττα τριμμένη

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%

Αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίβουμε το ψωμί σε ένα μπλέντερ. Κτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα προσθέτουμε στο ψωμί. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει ένα μείγμα παχύρευστο. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ αφού έχουμε απλώσει λίγο ελαιόλαδο στον πάτο και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Ρίχνουμε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο από πάνω και ψήνουμε στους 170 C για 45 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ένα  χρυσαφένιο χρώμα σαν κρούστα στην επιφάνεια.

Σημ. Μπορείτε να προσθέσετε ότι τυρί έχετε στο σπίτι. Το ψωμί που θα χρησιμοποιήσετε μπορεί να είναι οποιουδήποτε είδους ή και μείγμα ψωμιών.

Μαρίνα Κ.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s