Σουφλε Σοκολατας – Iceland

Ένα επιδόρπιο σοκολάτας σαγηνευτικό… Ο φίλος μας ο Dino (Art Cafe) το ονόμασε Death by Chocolate και όταν το δοκιμάσεις αντιλαμβάνεσαι τι εννοούσε…. Όταν το σέρβιρα στον πατέρα μου με μια μπάλα απο παγωτό βανίλια μου είπε οτι μοιάζει με το χιονισμένο ηφαίστειο της Ισλανδίας… καυτή λάβα και γλυκός πάγος… σε μόνο είκοσι λεπτά!

Υλικά

125 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα

125 γρ. βούτυρο γάλακτος

2 αυγά

75 γρ. ζάχαρη

50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 πρέζα αλάτι

 Εκτέλεση

 Βάζουμε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό μέχρι τη μέση να βράσει, από πάνω τοποθετούμε ένα γυάλινο μπολ (να μην βυθίζεται στην κατσαρόλα). Μέσα στο μπολ λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα (πολύ αργά). Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει και σε χαμηλή ένταση στο φούρνο μικροκυμάτων. Αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει. Κτυπάμε σε μπολ με μίξερ ή με το χέρι δυνατά  τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Λίγη λίγη, ανακατεύοντας, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα στα χτυπημένα αυγά.

Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και το ανακατεύουμε απαλά. Βουτυρώνουμε καλά τέσσερα ατομικά πυρίμαχα σκεύη για σουφλέ ή χρησιμοποιούμε χάρτινες φόρμες μίας χρήσης. Γεμίζουμε τα μπολάκια (3/4)

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 9΄-10΄. Ξεφορμάρουμε αν είναι σε μιας χρήσεως και σερβίρουμε αμέσως με κρέμα γάλακτος ή παγωτό βανίλια.

Τα σουφλέ σερβίρονται μόνο ζεστά. Επίσης μπορείτε να φτιάξετε το μείγμα και να το κρατήσετε στο ψυγείο μέχρι και δυο μέρες με πλαστική μεμβράνη από πάνω. Ξεπαγώστε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου πρίν το ψήσετε.

Η συνταγή αυτή στηρίζεται στην συνταγή της  Αργυρώς Μπαρπαρήγου, Σουφλέ σοκολάτας  http://www.argyro.gr

Μαρίνα Κ.

2 responses

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s