Κεικ με πρασινο τσαι

Ένα κέικ που φτιάχνω εδώ και μερικά χρόνια ως λάτρης του πράσινου τσαγιού. Είναι ένα ελαφρύ κέικ διακριτικά αρωματισμένο με ντελικάτη γεύση ιδανικό για να συνοδεύσει το αγαπημένο μας πράσινο τσάι.

 Υλικά

 Κέικ:

2 φλ. Αλεύρι ζαχαροπλαστικής

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

1κ.γ. B. Powder

4 κ.γ. πράσινο τσάι σε σκόνη (στιγμιαίο) ή 2 φακελάκια πράσινο αρωματικό τσάι (κατά προτίμηση Jasmine)

1 φλ. Ζάχαρη

1 φλ. Φυτικό λάδι (π.χ. σογιέλαιο ή ελαιόλαδο)

1 φλ. Στραγγιστό γιαούρτι ή με γεύση βανίλια

2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας

3 αυγά

Γλάσο:

1 φλ. Ζάχαρη άχνη

1 κ.σ. γάλα

½ κ.σ. απόσταγμα βανίλιας

2-3 κ.γ. υγρό πράσινο τσάι ( 1 φακελάκι σε ζεστό νερό)

Εκτέλεση 

Σε ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν μια άσπρη κρεμώδη υφή, σταδιακά προσθέτουμε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε στο μείγμα την βανίλια, την σόδα, to Β.P. το αλάτι και το εσωτερικό από τα φακελάκια με το τσάι. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το γιαούρτι, λίγο λίγο εναλλάξ στο μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια λαδωμένη (ή με αντικολλητικό χαρτί) φόρμα ψησίματος (στρογγυλή με διάμετρο 25 εκ.). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 45 περίπου λεπτά. Το κέικ είναι ψημένο όταν χώσουμε ένα μαχαίρι (η μια οδοντογλυφίδα) στο κέντρο του κέικ και η λαβή βγαίνει καθαρή.

 Φτιάχνουμε το γλάσο ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί με το ελάχιστο ζεστό τσάι. Το φτιάχνουμε παχύρρευστο ή πιο υγρό και περιχύνουμε το κέικ χλιαρό.

 Σημ. Μπορείτε να αρωματίσετε το κέικ με το πράσινο τσάι που προτιμάτε. Όπως και στα μπισκότα με το πράσινο τσάι προτείνω το πράσινο τσάι με άρωμα γιασεμί ή με άνθη εσπεριδοειδών.

 Μαρίνα Κ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s