Σοκολατακια με βρωμη και αμυγδαλα

Μια γλυκιά συντροφιά με αρκετές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που θα μας βοηθήσει στις δύσκολες στιγμές που αναζητάμε «γλυκιά παρηγοριά». Γίνεται πολύ γρήγορα με τρία μόνο υλικά: μάυρη σοκολάτα, βρώμη και αμύγδαλα. Είναι αρκετά χορταστικό λόγο της βρώμης και των αμυγδάλων και μπορούμε να το έχουμε μαζί μας ως ένα γλυκό σνάκ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά (κατά προσέγγιση)

200 γρ. Μαύρη σοκολάτα (κουβερτούρα)
200γρ Βρώμη
200 γρ. Αμύγδαλα καβουρδισμένα (ψημένα ελαφρώς στον φούρνο)

Εκτέλεση

Λιώνω την σοκολάτα πάνω από μια κατσαρόλα με ζεστό νερό (μπέν μαρι) ή ακόμη πιο εύκολα στον φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύω αμέσως μαζί με την σοκολάτα την βρώμη και τα αμύγδαλα μέχρι να καλυφτούν όλα από σοκολάτα. Με ένα κουτάλι απλώνω σε ένα ταψί (με χαρτί ψησίματος από κάτω) κουταλιές από το μείγμα. Αφήνω τα σοκολατάκια να κρυώσουν και να στερεοποιηθούν. Τα αποθηκεύω σε αεροστεγές δοχείο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s