Πασχαλινα κουλουρακια

Το Ελληνικό τσουρέκι και οι Κυπριακές φλαούνες πρωταγωνιστούν τις μέρες αυτές. Λόγω ελάχιστου χρόνου, ιδιαίτερου βαθμού δυσκολίας αλλά και λόγω … κρίσης είναι αρκετά δύσκολο να τα παρασκευάσουμε στο σπίτι. Έχουμε όμως και μια άλλη επιλογή αγαπητή σε όλους, τα Πασχαλινά κουλουράκια! Με ελάχιστα λίπη και ζάχαρη, αφράτα και με άρωμα Πάσχα!

Υλικά

1 φλ. ζάχαρη

2 αυγά

75 γρ. ελαιόλαδο

50 γρ. βούτυρο

½ φλ. γάλα

2 κ.γ. Β.Powder

¼ κ.γ. σόδα

¼ κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. απόσταγμα βανίλια ή ζάχαρη βανίλια

2 κ.γ. ξύσμα λεμόνι ή πορτοκάλι

300 γρ. σιμιγδάλι

700 γρ. αλεύρι (ίσως χρειαστεί περισσότερο)

1 αυγό και λίγο σουσάμι για το ψήσιμο

Εκτέλεση

Κτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το βούτυρο (μαλακό), το ελαιόλαδο, το γάλα, το ξύσμα, τη βανίλια, σταδιακά και συνεχίζουμε το κτύπημα. Σε άλλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά και στη συνέχεια τα προσθέτουμε σταδιακά στο υγρό μείγμα μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη, όχι πολύ σφιχτή αλλά να ξεκολλάει από τα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί λίγο και μετά πλάθουμε τα κουλουράκια. Τα απλώνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τα αλείβουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 οC για 20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινήσουν απαλά. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα κλείνουμε σε αεροστεγές δοχείο όπου μπορούν να διατηρηθούν για αρκετό καιρό τραγανά.

Μαρίνα Κ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s