Τονοσαλατα «Μexico»

Μια δροσερή τονοσαλάτα με άρωμα Μέξικο για την φίλη μου Ελένη…

Υλικά

1 μεγάλο μαρούλι

½ φλ. Μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 κονσέρβα τόνος σε νερό

½ φλ. Κρεμμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 κονσέρβα φασόλια μαύρα (μεξικάνικα)

1 κονσέρβα μικρό καλαμπόκι (baby corn) σε κομμάτια

Για το ντρέσινγκ

3 κ.γ. μουστάρδα ντιζον

3 κ.σ. ξύδι λευκό

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κ.σ. Αλάτι και πιπέρι (κατα προτίμηση)

Εκτέλεση

Πλένουμε το μαρούλι ένα ένα τα φύλλα προσεκτικά και τα στεγνώνουμε σε πετσέτα. Κόβουμε το μαρούλι σε λωρίδες 2 εκατοστά πάχος ανακατεύουμε με το μισό κρεμμύδι, τον μισό μαϊντανό και το μισό ντρέσινγκ.

Σε ένα μικρό μπόλ αναμειγνύω τον τόνο (στραγγισμένο από το νερό) με το υπόλοιπο κρεμμύδι και μαιντανό.

Συναρμολογούμε την σαλάτα σε ένα μεγάλο μπόλ  τοποθετώντας  την σαλάτα με το μαρούλι στην βάση από πάνω απλώνουμε περιμετρικά τα φασόλια (στραγγισμένα και πλυμένα), περιμετρικά πιο μέσα το καλαμπόκι και στο κέντρο τον τόνο. Τέλος περιχύνουμε το υπόλοιπο ντρέσινγκ και σερβίρουμε αμέσως.

Σημ. Η σαλάτα μπορεί να σερβιριστεί σε ψημένη τορτίγια (σχήμα κοχύλι ή διπλωμένη) ή σε διάφανο γυάλινο μπόλ σε στρώματα υλικών.

One response

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s