Salsa με καρπουζι

Από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του καλοκαιριού! Η salsa είναι μεξικάνικης προέλευσης με έντονο καυτερό και εξωτικό ύφος. Συνοδεύει ευφάνταστα και ευχάριστα όλα τα ψητά κρέατα άλλα και τυριά. Αφήνοντας πίσω για λίγο τις χωριάτικες σαλάτες και το τζατζίκι, τα φρούτα του καλοκαιριού γίνονται δροσεροί σύντροφοι στο κύριο μας γεύμα….

Υλικά

3 φλ. καρπούζι χωρίς κουκούτσια, κομμένο σε κύβους

3 νεκταρίνια ή ροδάκινα χωρίς φλούδα

1 αβοκάντο

3 πράσινες πιπεριές κέρατο, καυτερές

1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

¼ φλ. κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο

2 λεμόνια

2 λάιμ

2 κ.γ. μαύρη ζάχαρη

1 κ.γ. κόλιανδρο ξερό σε σκόνη

3 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο (πιπερόριζα)

Ξύσμα από δύο λεμόνια

Εκτέλεση

Κόβεις σε ομοιόμορφους κύβους τα νεκταρίνια, το αβοκάντο και τις πιπεριές. Τα αναμειγνύεις μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το καρπούζι, σε ένα μπόλ με τον χυμό από ένα λεμόνι και ένα λάιμ. Αφήνεις για δύο ώρες τη σάλσα στο ψυγείο να κρυώσει και τέλος πριν σερβίρεις προσθέτεις μέσα το καρπούζι και τον υπόλοιπο χυμό από το λάιμ και το λεμόνι, ανακατεύεις ελαφρώς να μην λιώσει το καρπούζι.

Σημ.: Η σάλσα μπορεί να σερβιριστεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους, όπως στην εικόνα.

Σημ.: Μπορούμε να ρυθμίσουμε το πόσο καυτερή θέλουμε την σάλσα αντικαθιστώντας τις καυτερές πιπεριές με γλυκές και περιορίζοντας το τζίντζερ.

Σημ.: Μπορείτε να πειραματιστείτε και με άλλα αρώματα όπως το ξύσμα και τον χυμό από πορτοκάλι αντί λεμόνι ή το φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο αντί κόλιανδρο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s