Σαλτσα τοματας

Το καυτό καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του. Η γλυκιά καλοκαιρινή τομάτα όμως θα εξακολουθήσει να μας συντροφεύει καθημερινά είτε φρέσκια είτε μεταμορφωμένη σε διάφορες φανταστικές σάλτσες, αποξηραμένη ή λιαστή. Εκμεταλλευτείτε τις τελευταίες σοδειές ώριμης τομάτας του αγρού που προσφέρονται σε πολύ χαμηλή τιμή για να φτιάξετε μια υπέροχη σάλτσα τομάτα εύκολα, γρήγορά για όλες τις περιστάσεις….

Υλικά (για  300 γρ. σάλτσας)

1 κιλό ώριμες ζουμερές τομάτες

2 κ.γ. Μαύρη ζάχαρη

1 κ.γ. Αλάτι

½ κ.γ. Θυμάρι

½ κ.γ. Ρίγανη

3 κ.σ. Ελαιόλαδο

1 κ.σ. Ξύδι

 

Εκτέλεση

Τρίβουμε τις τομάτες σε τρίφτη και πετάμε την φλούδα. Μπορούμε επίσης να πολτοποιήσουμε ολόκληρη την τομάτα με την φλούδα στο μπλέντερ κρατώντας όλες τις φυτικές ίνες. Τοποθετούμε τον πολτό σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Μόλις κοχλάσει η τομάτα προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το θυμάρι και αφήνουμε να σιγοβράσει  για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν εντελώς το νερό και να μείνει μια πηχτή σάλτσα. Σβήνουμε και προσθέτουμε ρίγανη, ξύδι και δυο κουταλιές από το ελαιόλαδο. Η σάλτσα είναι έτοιμη για αποθήκευση. Μπορώ να την αποθηκεύσω σε αποστειρωμένο βαζάκι με τη μια κουταλιά από το ελαιόλαδο από πάνω ή στο ψυγείο ή σε κύβους στην κατάψυξη.

Η σάλτσα μπορεί να αποτελέσει εξαιρετική βάση για μια πίτσα, για τα ζυμαρικά μας για ζεστές μπρουσκέτες και όπου αλλού επιθυμείτε…

Μαρίνα Κ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s