Τρουφες με δαμασκηνα και ξηρους καρπους

Μια εναλλακτική επιλογή για τις εορταστικές μέρες. Χωρίς ψήσιμο και  χωρίς τα ζωικά προϊόντα (βούτυρο, κρέμα, αυγά, κουβερτούρες) που πρωταγωνιστούν παντού αυτές τις μέρες και μας γεμίζουν με περιττές θερμίδες και κορεσμένα λίπη. Τα «εναλλακτικά» τρουφάκια έχουν μια ακαταμάχητη ανάλαφρη γεύση και συνοδεύονται από όλα τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και τις φυτικές ίνες από τα δαμάσκηνα, τα καρύδια, τα αμύγδαλα… απόλαυση χωρίς ενοχές!

IMG_3154

Υλικά (για 50 τρουφάκια)

400 γρ δαμάσκηνα (χωρίς κουκούτσι)

100 γρ. καρύδια

100 γρ. αμύγδαλα

50 γρ. καρύδα τριμμένη

140 γρ. λικέρ (πορτοκάλι, καφέ…)

80 γρ. νερό ζεστό

10 γρ. κακάο (1 κ.σ)

1 φλ. επιπλέον καρύδα τριμμένη για το εξωτερικό

Εκτέλεση

Σε ένα μπλέντερ ρίχνω το λικέρ και τα μισά δαμάσκηνα, πολτοποιώ και προσθέτω σταδιακά το ζεστό νερό και τα υπόλοιπα δαμάσκηνα. Πολτοποιώ μέχρι να πάρω ένα σφιχτό χυλό. Αδειάζω τον χυλό σε ένα μπολ και προσθέτω τα καρύδια και τα αμύγδαλα καλά τριμμένα (μπλέντερ), την καρύδα και το κακάο. Ζυμώνω με τα χέρια και φτιάχνω ένα ομοιογενές μείγμα (σφιχτό αλλά κολλάει ελαφρώς στα χέρια). Πλάθω μικρές μπάλες και τις κυλώ μέσα στην καρύδα εξωτερικά. Τοποθετώ στο ψυγείο για να σφίξουν.

Τα τρουφάκια μπορούν να μείνουν και εκτός ψυγείου και να διατηρηθούν μέχρι και τρεις εβδομάδες.

Μαρίνα Κ.

IMG_3157

One response

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s